Hnutí ANO představuje program do Evropského parlamentu a první pětici jmen na listině kandidátů. Vystoupí premiér a předseda hnutí Andrej Babiš, volební jednička hnutí ve volbách do EP Dita Charanzová, ministr životního prostředí Richard Brabec a ministr obchodu a průmyslu Karel Havlíček. 
Před květnovými volbami do Evropského parlamentu má hnutí ANO největší podporu, podle průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění mu chce dát hlas 28 procent voličů. Preference ODS dosáhly v dubnu 12 procent, Pirátů 10,5 procenta a komunistů deset procent. Sociální demokraty by volilo 8,5 procenta lidí. Podpora SPD, koalice Starostů (STAN) s TOP 09 i lidovců se pohybuje kolem pěti procent. 
Volby do Evropského parlamentu se budou v České republice letos konat 24. a 25. května, vybírat se bude 21 europoslanců. 
Toleranci k malému množství alkoholu u vodáků chce Senát rozšířit i na cyklisty. Rozhodl o tom dnes navzdory varování, že změnu Sněmovna nepřijme. Podle pirátského poslance LukášeBartoně se může stát i to, že zastánci tolerance k alkoholu v dolní komoře nedokážou do léta při opětovném schvalování znovu prosadit ani původní sněmovní verzi. Sněmovnou přijatá novela počítá s tím, že vodáci by mohli plout po některých úsecích řek a vod s alkoholem v krvi bez hrozby pokuty. Pouze pro vůdce malých plavidel bez vlastního pohonu by platil zákonem stanovený limit 0,5 promile alkoholu v krvi. Na významných vodních tocích by i nadále platila nulová tolerance.