ČT:

Daniela PÍSAŘOVICOVÁ, moderátorka
Sněmovna schválila vznik Národní sportovní agentury. Ta má od Ministerstva školství převzít sportovní agendu včetně dotací. Novelu podpořilo 111 poslanců, proti bylo 38 hlasujících a 25 se zdrželo. Od nové instituce si předkladatelé slibují transparentnější rozdělování peněz, a to díky využívání rejstříku sportovců a organizací. 

Milan HNILIČKA, vládní zmocněnec pro sport, poslanec /nestr. za ANO/
Podle toho potom ta agentura bude nastavovat tu, řekněme, státní politiku ve sportu, kterou bude muset vláda odsouhlasit. Tam ta transparentnost, myslím si, že je naprosto jednoznačná. 

Daniela PÍSAŘOVICOVÁ, moderátorka
Podle kritiků je ale vznik agentury nesystémový a zpochybňují i slibované průhlednější financování. 

Lukáš BARTOŇ, poslanec /Piráti/
Už teď byla malá kontrola nad oblastí sportu, a pokud bude sport vyňat z Ministerstva školství, tak bude ještě menší kontrola. 

Petr GAZDÍK, předseda hnutí, poslanec /STAN/
Neprošly některé návrhy týkající se transparentnosti a příliš tomu nepomohly. Bude to spíše na vedení toho úřadu, jestli skutečně bude chtít do sportu vnést více transparentnosti. 

Daniela PÍSAŘOVICOVÁ, moderátorka
Agentura by měla mít částečně parametry samostatného ministerstva, její předseda má být jmenována 6 let a pobírat i stejný plat jako členové vlády. Má zaměstnat 80 lidí a sídlit v Praze. To, že se problematikou bude zabývat samostatný orgán místo ministerstva, podpořily i některé sportovní organizace. 

Jan ROHÁČ, generální sekretář ČUS
V současné organizační struktuře nemá šanci sport zvládnout, protože odbor sportu proto dlouhodobě nemá vytvářeny podmínky