Právo:

Vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička (ANO) prosadil ve Sněmovně svou novelu zákona o podpoře sportu do dalších kol. V dvouhodinové diskusi mu jeho návrh ale velká část poslanců cupovala na kousky. 
Nejostřeji se do něho pustili šéf školského výboru Václav Klaus ml. (ODS) a místopředseda výboru, pirát Lukáš Bartoň. Oba navrhovali zákon vrátit k dopracování, ale neuspěli. 
„Kolik chceme do sportu dávat peněz? Jak konkrétně je tam chceme dávat? Jak konkrétně zajistíme peníze pro trenéry dětí a mládeže? Jaké sporty chceme podporovat a podle jakých kritérií? Tohle všechno jsou vážné otázky, koncepční, a já je v tomto návrhu zákona nikde nevidím,“ prohlásil Klaus. 
Podle Bartoně návrh dělá z předsedy agentury pro sport „sportovního diktátora“, protože nebude fakticky odvolatelný a ani kontrolovatelný. 
Hnilička návrh hájil slovy, že agentura bude mít za úkol restart fungování sportovního prostředí. „Vytvoření ústředního správního orgánu je fakticky jediným možným řešením současné situace, kterou nelze přehlížet,“ řekl. 
Napomoci tomu má systém poskytování dotací a vytvoření rejstříku sportovců, trenérů a funkcionářů a také sportovišť, aby bylo průhledné, kam peníze jdou.