16. 7. 2018, extra.cz

Vodáci se pravděpodobně dočkají prolomení zákazu pití alkoholu a na nemotorových plavidlech jej budou moct konzumovat. Vyplývá to z návrhu zákona, se kterým většina zákonodárců souhlasí. Zato návrh, jenž by nulovou toleranci zrušil u cyklistů, se s podporou nesetkal. 

Vodáci ani cyklisté nyní nemohou pít alkohol, ale to se možná brzy změní. Zavedení tolerance konzumace v rozumném množství má v případě vodáků podporu většiny zákonodárců, na bicyklu ale zákaz zřejmě bude platit i nadále. 
S návrhem zákona, jehož autorem je poslanec Lukáš Bartoň (Piráti), souhlasí 88 zákonodárců. Někteří to řekli serveru idnes.cz, jiní už jsou pod zákonem podepsaní. Naopak 34 poslanců je proti. 
Cyklisté jsou na tom o poznání hůř, zrušení nulové tolerance navrhuje Senát, odkud návrh poputuje do Sněmovny. Pití alkoholu by jim povolilo jen 37 poslanců, několik desítek pak za předpokladu, že by splňovali předem stanovené podmínky. 
Vůbec se nepočítá se zrušením zákazu alkoholu za volantem, o němž zákonodárci stejně jako v předchozích letech nechtějí ani slyšet.