plzen.cz, 1. 4. 2018

Piráti představili lídra své kandidátky do podzimních komunálních voleb v Plzni. Na radnici posílají současného zastupitele Městského obvodu Litice, nestraníka Pavla Bosáka. Rozhodli o tom na základě vnitrostranického hlasování. Bosákovým cílem je transparentní Plzeň s morálně bezúhonným vedením a udržitelnou vizí pro budoucnost. Piráti o tom informují na sociálních sítích. 

Piráti jsou pro mě čistá nenapojená strana, nestojí za ní žádný sponzor, žádný miliardář ani žádná energetická firma. Nemají ani žádnou spasitelskou ideologii, je to spíš fórum inteligentních svobodomyslných lidí, kteří vytvářejí program na základě diskuse. A jsou hodně protikorupční, což mě vyhovuje,“ vysvětluje Pavel Bosák, proč přijal výzvu kandidovat na plzeňskou radnici právě za Českou pirátskou stranu
„Moc si vážím důvěry plzeňských Pirátů, kterou do mně jako nestraníka vložili. S pokorou chci představit Plzeňanům naši společnou vizi fungování města. Plzeň potřebuje nový pohled na správu města. Pohled běžného občana, jehož hlas dosud moc nebyl váženými radními vyslyšen. Po zkušenostech s bojem proti montovnám v Liticích jsem Pirátům vděčný za příležitost stát se hlasem občanů celé Plzně přímo tam, kde se rozhoduje o budoucnosti jejich města. Tedy o jejich domovu, okolí a o kvalitě života tady,“ řekl Pavel Bosák. 
Jeho dosavadní aktivity na místní úrovni oceňuje předseda Pirátů v Plzeňském kraji, poslanecLukáš Bartoň. „Pavel Bosák je nestraníkem, ale z toho, co již vykonal při hájení lidí v Liticích nebo z jeho vystupování si dovolím tvrdit, že je Pirátem již dávno, jenom o tom sám nevěděl. Pirátem se stává člověk na základě hodnot, které vyznává a hájí, nikoliv na základě členské legitimace,“ prohlásil Lukáš Bartoň.